Feyenoord verrast met komst nieuwe spits: Dit is een grote stap

Feyenoord verrast met komst nieuwe spits: "Dit is een grote stap"

17-06-2016 14:46
8

Opeens was daar een nieuwe spits, vrijdag bij Feyenoord. De Rotterdammers presenteerden Nicolai Jorgensen en de Deense nieuweling is 'very happy' met zijn overstap.

Jorgensen, die overkomt van FC Kopenhagen, zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract. "Dit is een grote stap, die voor mij op het juiste moment komt", reageert de spits (25). "Ik ben heel blij met Feyenoord. Vanaf de eerste dag heb ik een heel goed gevoel bij deze club en ik kijk er enorm naar uit hier de komende jaren te spelen. Ik kan niet wachten om te beginnen."

"Feyenoord is een topclub in Nederland, met een grote en fanatieke achterban", ventileert hij zijn Feyenoord-kennis. "Samen met een vriend keek ik vaak naar het Nederlandse voetbal. De club heeft afgelopen seizoen de beker gewonnen, net als FC Kopenhagen. Verder ken ik natuurlijk Jon Dahl Tomasson, die hier heel succesvol is geweest."

Jorgensen is onder de indruk van De Kuip, waar hij op de jaarlijkse open dag zijn entree zal maken per helikopter. "Echt schitterend! En mooi dat het publiek hier zo dicht op het veld zit. Ik heb wel een beetje hoogtevrees", lacht hij. "Het lijkt me een prachtige ervaring om door zoveel mensen te worden onthaald."