Lof voor nieuwe Feyenoord-spits: 'Uitgeroepen tot beste speler van Denemarken'

Lof voor nieuwe Feyenoord-spits: 'Uitgeroepen tot beste speler van Denemarken'

17-06-2016 15:27
5

Voormalig Feyenoord-jeugdspeler Mick van Buren vindt het aantrekken van spits Nicolai Jorgensen (25) een verstandige keuze van de Rotterdammers. De Deense international is in Nederland onbekend, maar Van Buren kent hem beter.

Van Buren speelde de afgelopen drie jaar in Denemarken bij Esbjerg. Hij trof Jorgensen, die overkomt van FC Kopenhagen, regelmatig. "Mede omdat hij zo productief was, is hij afgelopen seizoen uitgeroepen tot de beste speler van de competitie in Denemarken", zegt Van Buren tegen FR12.nl.

"Ik denk dat de komst van Jorgensen naar Feyenoord een goede zaak is voor de club, maar ook voor de speler. Misschien kan hij via Feyenoord later naar een nog grotere club, maar dat moet de tijd uitwijzen."

Jorgensen is een andere speler dan Kramer, vindt Van Buren. "Nicolai is een technisch goede speler, is balvast en heeft een goede actie in huis. Hij is niet zo’n pure spits als Michiel Kramer is. Jorgensen speelde vorig jaar bijvoorbeeld ook een paar keer aan de zijkant en dat deed hij ook erg goed. Ik ben benieuwd hoe hij het bij Feyenoord gaat doen."

Lees ook: Feyenoord verrast met komst nieuwe spits: "Dit is een grote stap"