'Ajax ziet Basel tussenbeide komen: doelwit naar Zwitserland voor keuring'

'Ajax ziet Basel tussenbeide komen: doelwit naar Zwitserland voor keuring'

17-06-2016 17:29
31

Volgt Davinson Sanchez Mateo Cassierra naar Amsterdam? Over hem komen tegenstrijdige berichten uit Colombia. FOX Sports Colombia is stellig en zegt dat de verdediger naar Ajax vertrekt, Telemedellín meldt dat de Zuid-Amerikaan op weg is naar FC Basel om daar medisch gekeurd te worden.

Ajax wordt al eventjes in verband gebracht met Sanchez. De naam van Basel werd nog niet eerder aan het Ajax-doelwit gelinkt. Eerder werd zijn naam wel genoemd bij FC Barcelona. De Catalanen wilden hem naar verluidt laten rijpen bij het tweede team en daar heeft de Zuid-Amerikaan geen trek in. 

Sanchez is een twintigjarige centrale verdediger uit Colombia, die momenteel in zijn geboorteland uitkomt voor Atlético Nacional. Sanchez, die 1.87 meter lang is, is een vaste waarde bij Atlético Nacional. Daarnaast kwam hij uit voor verscheidene Colombiaanse jeugdelftallen.

Als Sanchez naar Ajax komt, is hij de tweede Colombiaan in korte tijd die een transfer maakt naar de recordkampioen van Nederland. Vrijdag werd Cassierra gecontracteerd.