In het kort: AZ legt talent vast, PEC strikt derde doelman

In het kort: AZ legt talent vast, PEC strikt derde doelman

17-06-2016 17:59
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PEC Zwolle strikt derde doelman
Mike Hauptmeijer wordt de derde doelman van PEC Zwolle. De negentienjarig sluitpost, die uit de voetbalacademie van PEC komt, heeft een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen ondertekend. "Het is mooi dat er wederom een speler de overstap maakt van de PEC Zwolle voetbalacademie naar het eerste elftal", aldus technisch directeur Gerd Nijkamp via de officiële kanalen. "De komende periode krijgt hij de kans om zich bij de hoofdselectie verder te ontwikkelen."

AZ legt talent vast
AZ heeft de zestienjarig verdediger Owen Wijndal tot medio 2019 vastgelegd. De jeugdinternational mag in de voorbereiding meetrainen met de A-selectie. "Owen is een onverstoorbare, linksbenige verdediger. Als hij deze lijn doortrekt, heeft hij een mooie toekomst voor zich", zegt hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg op de website van AZ.

Eindhoven haalt Engelsman
FC Eindhoven versterkt zich met Jonathan Rowell. De Engelsman heeft een principeakkoord bereikt met de Brabanders. De 26-jarige middenvelder komt transfervrij naar Eindhoven. Hij komt uit de jeugdopleiding van Newcastle United en Hartlepool United. In België speelde Rowell bij Olympic Charleroi en Waasland Beveren. "Met zijn ervaring kan hij het team op sleeptouw kan nemen", aldus technisch manager Harm van Veldhoven op de website van Eindhoven.