Van der Vaart slaat terug na Derksen-kritiek: 'Het verschil is heel groot'

Van der Vaart slaat terug na Derksen-kritiek: 'Het verschil is heel groot'

18-06-2016 08:19
21

Rafael van der Vaart heeft tijdens dit EK een andere rol dan hij gewend is. Hij is analist namens de NOS. In de tussentijd klonk er al de nodige kritiek op de voetballer van Real Betis, maar hij laat zich niet uit het veld slaan.

"Lullen alsof je in de kroeg zit", omschrijft Van der Vaart in De Gelderlander zijn rol bij Studio France. Hij kijkt de uitzendingen niet terug. "Dat vind ik verschrikkelijk. Wil je verder gaan in dit vak, dan zul je dat misschien wel moeten doen", beseft de voormalig international van Oranje.

Hij neemt geen blad voor de mond. "Ik moet over alles en iedereen mijn mening durven geven. Als Arek Milik (spits van Ajax, red.) iets verkeerds doet, moet ik niet denken: ik zeg maar niets, anders kan ik misschien nooit meer naar Ajax. Ze mogen me alles vragen, ik ga niets uit de weg."

Ook vanuit een andere hoek komt er kritiek. Johan Derksen van Voetbal Inside heeft zijn woordje wel klaar. Hij denkt dat Van der Vaart niet alles zegt. "Ze hebben hun belangetjes", zei Derksen. Wilfred Genee vindt dat Van der Vaart scherper mag zijn. De voetballer: "Wat is scherper? Ik zit daar als mezelf, zo ben ik. Het moet geen afzeik-tv worden, het verschil met hun programma is heel groot."