Opvallende deal Cambuur: 'Gezien de begroting kan het een keer misgaan'

Opvallende deal Cambuur: 'Gezien de begroting kan het een keer misgaan'

18-06-2016 09:30
18

Rob Maas mag het bij SC Cambuur opnieuw proberen als hoofdtrainer. Bij Vitesse moest de 46-jarige trainer het gat van de vertrekkende Peter Bosz opvullen. Daar slaagde Maas niet in: Vitesse zakte van de vijfde plek naar de negende plek.

"Het was leerzaam", vertelt de oud-prof in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Vitesse was geen gemakkelijke club, want er was altijd wel iets aan de hand. Het medialandschap is daar wat agressiever, maar ik heb het hoofdtrainerschap met veel plezier gedaan. Het was hard werken, maar het is een kenmerk van mij om hard te werken."

In Leeuwarden wordt Maas nu hoofdtrainer, al wilde de club eerst Fred Grim. Die bleek niet los te weken bij de KNVB, waar hij trainer van Jong Oranje is. "Ik voel me geen nummer twee", countert Maas. "Ik ben nu hoofdtrainer, dat is het belangrijkste." Maas beseft dat het weleens een heel moeilijk jaar kan worden voor Cambuur, dat misschien niet direct weer terugkeert naar de Eredivisie.

"Men heeft ook gezegd dat het gezien de begroting een keer mis kan gaan. Ik denk dat dat realisme heel belangrijk is om beleid te kunnen voeren en goed te kunnen werken. Het is net als met fietsen. Je zal een keer op je bek gaan, maar je leert er wel van. Mijn manier van werken zal misschien anders zijn dan men gewend is, maar als je daar duidelijk in bent en weet waar je naar toe wilt, dan kunnen spelers dat snel oppakken."