'Ajax in gesprek met ploeggenoot Huntelaar met oog op mogelijke Cillessen-deal'

'Ajax in gesprek met ploeggenoot Huntelaar met oog op mogelijke Cillessen-deal'

18-06-2016 09:45
47

Ajax is in gesprek met de zaakwaarnemers van Fabian Giefer, zo meldt het Duitse BILD. De Amsterdammers zien in hem een mogelijke vervanger van Jasper Cillessen, die voor een transfer naar de Premier League zou staan.

Giefer moet bij zijn club Schalke 04 plaatsnemen in de rij achter eerste doelman Ralf Fährmann. Daarom kwam Giefer in twee seizoenen tot slechts twee optredens. De 26-jarige doelman heeft een zwaar seizoen met blessureleed achter de rug en wil weer tussen de palen staan.

De voormalige eerste doelman van Fortuna Düsseldorf heeft geen problemen meer, zo laat hij weten. "Ik ben niet meer bezorgd, ik zal snel weer op mijn niveau zitten", vertelt hij volgens BILD. "Ik ben eindelijk weer fit." Giefer draagt speciale kleding, vanwege een oude blessure aan zijn rechterdij.

Fysio's focusten zich op die blessure, die Giefer parten zou spelen. Een kwetsuur in zijn linkerbeen is daarom over het hoofd gezien. "De waarheid is dat ik ongeveer vier weken uit de roulatie ben geweest door een kleine liesfractuur in mijn linkerbeen. Als dat eerder was gezien, zou ik maar twee weken 'out' zijn geweest." Mogelijk keert Giefer dus bij Ajax terug tussen de palen. Er is nog geen bod uitgebracht door Marc Overmars en consorten.