'Juventus heeft tweede grote naam binnen: Barcelona-ster tekent maandag'

'Juventus heeft tweede grote naam binnen: Barcelona-ster tekent maandag'

18-06-2016 21:06
7

Juventus hoopt Dani Alves maandag te kunnen presenteren als aanwinst voor het nieuwe seizoen. De Braziliaanse vleugelverdediger komt transfervrij over van FC Barcelona. Alves (33) gaat voor twee jaar tekenen in Turijn. 

De Spaanse krant SPORT meldt zaterdag dat Juve de vleugelverdediger in eerste instantie pas eind juni dacht te kunnen presenteren. Alves nam met Brazilië namelijk deel aan de Copa America in de Verenigde Staten. De Goddelijke Kanaries werden tegen ieders verwachting in al in de groepsfase van het toernooi uitgeschakeld. Daarom is voor Alves en de kampioen van de Serie A nu de weg vrij om de samenwerking komende week officieel te maken. 

De vleugelverdediger heeft liefst acht seizoenen achter de rug in Camp Nou. Barça nam Alves in 2008 over van Sevilla. Het CV van de back is indrukwekkend. Op zijn erelijst prijken onder meer drie Champions League en zes landstitels. Maandagmiddag wordt Alves in Turijn medisch gekeurd. Juve presenteerde eerder deze week al een andere grote naam. Miralem Pjanic kwam voor dik dertig miljoen euro over van AS Roma.