'Everton en Koeman schrikken van Nederlands prijskaartje: dertig miljoen euro'

'Everton en Koeman schrikken van Nederlands prijskaartje: dertig miljoen euro'

19-06-2016 07:34
9

Everton en Ronald Koeman zijn geschrokken van het prijskaartje dat Newcastle United op Georginio Wijnaldum heeft geplakt. De Premier League-degradant eist minimaal dertig miljoen euro voor de Oranje-international, weet boulevardkrant The Daily Mirror. 

Een jaar geleden nam Newcastle Wijnaldum (25) voor ongeveer twintig miljoen euro over van PSV. De aanvallende middenvelder zou na de degradatie direct bij zijn zaakwaarnemer hebben aangegeven dat hij wil verkassen naar een nieuwe club. Wijnaldum is namelijk bang dat hij in het Championship uit beeld raakt bij bondscoach Danny Blind. 

Wedden

Meer odds

Everton is nu één van de eerste clubs die zich heeft gemeld in St. James' Park om te informeren naar de vraagprijs van de voormalig Feyenoorder. The Magpies denken aan een transfersom van dertig miljoen voor Wijnaldum. De Nederlander ligt nog vast tot medio 2020. Ook AS Roma wordt gelinkt aan Wijnaldum. 

Het is nu de vraag hoe ver Everton en Koeman bereid zijn te gaan voor de Oranje-ster. De steenrijke eigenaar van The Toffees zou de nieuwe manager een transferbudget van meer dan honderd miljoen euro hebben toegezegd.