Opmerkelijke Nederlandse teamgenoot voor De Jong en Gerrard: 'Dacht aan grap'

Opmerkelijke Nederlandse teamgenoot voor De Jong en Gerrard: 'Dacht aan grap'

19-06-2016 17:54
6

Doelman Robbert te Loeke kan zomaar teamgenoot worden van Nigel de Jong, Steven Gerrard en Ashley Cole. Door middel van LinkedIn staat de 27-jarige Arnhemmer op het punt te vertrekken naar LA Galaxy.

Jovan Kirovski, technisch directeur bij LA Galaxy, voegde Te Loeke toe op LinkedIn. Omdat het contract van de doelman bij FC Dordrecht aflipe, besloot hij de stoute schoenen aan te trekken. "Ik dacht: waarom geen berichtje sturen?", zegt Te Loeke tegen FOX Sports.

"Met een knipoog gaf ik aan dat als hij nog een transfervrije doelman zocht, dat hij die bij deze had gevonden. Tot mijn verbazing kreeg ik niet veel later een reactie. Eerst was Kirovski nog kort van stof, maar later wisselden we nummers uit", vervolgt de keeper.

De Amerikanen bleken geïnteresseerd. "Natuurlijk denk je in eerste instantie aan een grap, maar het blijkt dat het allemaal toch betrouwbaar is. Ik kom in eerste instantie in aanmerking voor de reserves en zou dan op termijn door kunnen stromen naar het eerste elftal", vertelt Te Loeke.

Te Loeke speelde eerder voor onder meer SC Cambuur, SC Veendam en hij stond ook kort onder contract bij Werder Bremen. Daar haalde hij het eerste niet.