'Real Madrid troeft Barcelona af en bereikt principe-akkoord met aanvaller'

'Real Madrid troeft Barcelona af en bereikt principe-akkoord met aanvaller'

19-06-2016 18:48
3

Alles wijst erop dat Real Madrid op korte termijn zijn eerste transfer van deze zomer afrondt. Keita Baldé, aanvaller van SS Lazio, is op weg naar het Estadio Santiago Bernabeu.

Real Madrid heeft dit weekend een principe-akkoord bereikt met Baldé, melden media in Spanje en Italië zondag. Lazio zou nog geen toestemming voor een zomertransfer hebben gegeven, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Real is bereid om miljoenen neer te tellen voor Baldé, die op voorspraak van Zinedine Zidane naar Madrid komt.

Baldé (21) kan in de Spaanse hoofdstad een vijfjarig contract ondertekenen. Dat zou een terugkeer naar Spanje betekenen voor de concurrent van oud-Ajacied Ricardo Kishna, die werd geboren in Spanje en Senegalese wortels heeft. Hij speelt sinds 2011 voor Lazio, dat hem overnam van FC Barcelona.

De Catalanen waren óók in de markt voor Baldé, die echter de voorkeur geeft aan een transfer naar Real Madrid. In dienst van Lazio was hij goed voor tien doelpunten in 77 optredens. Hij ligt in Italië vast tot de zomer van 2018 en heeft een marktwaarde van tien miljoen euro.