Vertonghen staat tegenover 'kwelgeest': Ach, dat was Ajax tegen Feyenoord

Vertonghen staat tegenover 'kwelgeest': "Ach, dat was Ajax tegen Feyenoord"

20-06-2016 07:35
7

De Belgische mandekker Jan Vertonghen staat woensdag tegenover een oude bekende, als België het opneemt tegen Zweden. De oud-Ajacied komt dan een oud-Feyenoorder tegen in de persoon van John Guidetti. En hij heeft geen goede herinneringen aan de Zweed.

In het seizoen 2011/'12 maakte Guidetti namelijk een hattrick in het met 4-2 gewonnen duel. Guidetti zei steevast dat Vertonghen hem nooit kon afstoppen. "Guidetti een kwelgeest? Ach, dat was Ajax tegen Feyenoord. Dat is anders", lacht Vertonghen dat gegeven weg in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Vertonghen weet wat hem te doen staat in de komende wedstrijd: winnen of een puntje pakken. Zweden kan alleen nog door bij een overwinning, omdat België afgelopen week met 3-0 won van Ierland. "Natuurlijk is dit een enorme opluchting. Maar dit geeft wel vertrouwen hoor. We gaan nu naar Nice om van Zweden te winnen. Zweden heeft nog geen enkele keer op doel getrapt hè. We hebben nog steeds de kwaliteiten om heel ver te komen. De finale? Moeilijk, maar wie weet."