Update: 'Nog geen contact tussen De Boer en gevallen grootmacht uit Italië'

Update: 'Nog geen contact tussen De Boer en gevallen grootmacht uit Italië'

20-06-2016 13:06
29

Frank de Boer en Louis van Gaal worden door het Italiaanse La Gazzetta dello Sport in verband gebracht met AC Milan. De grootmacht van weleer wil voor de start van de voorbereiding op 7 juli een nieuwe manager presenteren. Het Nederlandse duo staat op de lijst.

Van Gaal is clubloos na zijn ontslag bij Manchester United, terwijl De Boer onlangs afscheid nam van Ajax. Maar de Nederlanders zijn niet de enige namen die genoemd worden in het stuk van de 'roze' sportkrant. Christian Brocchi (huidige coach) en Marco Giampaolo (Empoli) blijven in beeld, terwijl André Villas-Boas een andere belangrijke gegadigde is voor de job.

Milan is naar verluidt op zoek naar een coach die een grote persoonlijkheid is. Daarom is een buitenlandse coach als De Boer, Van Gaal of Villas-Boas een serieuze optie. Manuel Pellegrini maakte geen indruk op het Chinese consortium dat Milan in het bezit krijgt, terwijl Rudi Garcia en Laurent Blanc uitgesloten lijken. 'De meest interessante oplossing is, om vele redenen, De Boer', stelt La Gazzetta dello Sport.

Update 13.06: Voetbal International meldt inmiddels dat Milan zich nog niet bij De Boer zelf en/of zijn management heeft gemeld. Vooralsnog is van concrete interesse in de trainer vanuit San Siro dus geen sprake.