'Megatransfer dreigt vlak na aankomst Koeman bij Everton: drie topclubs over'

'Megatransfer dreigt vlak na aankomst Koeman bij Everton: drie topclubs over'

20-06-2016 09:56
5

Romelu Lukaku lijkt deze zomer een toptransfer af te dwingen. De Belgische spits van Everton, de nieuwe club van Ronald Koeman, heeft een goed seizoen achter de rug en liet in de EK-wedstrijd tegen Ierland een goede indruk achter. Er zijn nog drie kandidaten voor Lukaku, weet Het Nieuwsblad.

De twee clubs die het vaakst genoemd worden, zijn Chelsea en Juventus. Bij eerstgenoemde club stond de 23-jarige aanvaller al eens op de loonlijst. Twee seizoenen geleden werd hij voor 35 miljoen euro aan Everton verkocht. Nu willen The Blues hem terughalen, al zullen ze dan een veelvoud van dat bedrag op tafel moeten leggen.

Bij Juventus lijkt Alvaro Morata te vertrekken. Real Madrid heeft een terugkoopoptie van dertig miljoen en lijkt die te willen lichten. In dat geval wil de Oude Dame een poging wagen om de Rode Duivel naar Turijn te halen. De derde kanshebber is Paris Saint-Germain. De Fransen zien superster Zlatan Ibrahimovic vertrekken. Bovendien heeft Lukaku dezelfde makelaar als de Zweed, Mino Raiola.

De Belg beantwoordde de interesse al in het Franse magazine GQ. "PSG is een grote club met een prachtig project en een selectie van wereldklasse. Ik wil naar een club gaan waar ik titels kan winnen. Alles ligt in de handen van mijn makelaar."