Update: 'Basiskracht De Graafschap moet zeker 500.000 euro opleveren'

Update: 'Basiskracht De Graafschap moet zeker 500.000 euro opleveren'

20-06-2016 14:26
24

Hidde Jurjus zegt, in tegenstelling tot wat Omroep Gelderland eerder op de ochtend beweerde, nog niet met ADO Den Haag te hebben gesproken. Wel is de doelman van De Graafschap geïnteresseerd in een overstap naar Den Haag.

ADO heeft zich volgens De Graafschap al in Doetinchem gemeld voor de keeper. "Als Peter Hofstede (manager voetbalzaken De Graafschap, red.) dat zegt, dan klopt dat natuurlijk", zegt Jurjus tegen Voetbal International. "Maar ik heb zelf absoluut nog niet met ADO gesproken, dus ik wist hier nog niks van."

Jurjus ziet ADO wel als een mooie stap, na de degradatie met De Graafschap. "Nu De Graafschap zo goed als zeker Jupiler League gaat spelen, is het natuurlijk interessant om in de Eredivisie te blijven. Maar ik wil wel dat iedereen er beter van wordt: zowel De Graafschap als ikzelf. Ik heb er dertien jaar gespeeld. Mocht daar deze zomer een einde aan komen, wil ik wel dat het allemaal goed verloopt."

Update 14.26: Het is maar de vraag hoe concreet de interesse van ADO Den Haag in Jurjus (nog) is. Volgens de Gelderlander heeft de residentieclub inmiddels al drie weken niets meer van zich laten horen. ADO is op zoek naar een vervanger voor de vertrokken Martin Hansen. In Doetichem ligt Jurjus nog vast tot medio 2017. De Gelderlander verwacht dat De Graafschap minstens 500.000 euro voor hem verlangt.