BBC: Spurs en Southampton zijn er definitief uit over transferom van 15 miljoen

BBC: Spurs en Southampton zijn er definitief uit over transferom van 15 miljoen

20-06-2016 13:32
5

Victor Wanyama gaat Southampton inruilen voor Tottenham Hotspur. Eerder deze week doken de eerste geruchten op over een aanstaande transfer van de Keniaanse controleur. Ook betrouwbare media als de BBC melden inmiddels dat de twee Premier League-clubs akkoord zijn. 

Tottenham, de nummer drie van afgelopen seizoen, betaalt ongeveer vijftien miljoen euro voor Wanyama (24). De Afrikaanse middenvelder had nog een contract voor één jaar bij The Saints. Gesprekken over een nieuwe verbintenis tussen speler en club liepen op niets uit. In gesprek met Super Sports liet Wanyama recentelijk weten dat hij dolgraag in de Champions League wil spelen.

Afgelopen week was de rechtspoot, die afgelopen seizoen liefst drie keer rood pakte in de Premier League, op pad met het Nigeriaanse elftal. Die trip heeft hij onderbroken om naar Londen af te reizen voor een medische keuring en het signeren van zijn contract. Vermoedelijk maakt Spurs de transfer van Wanyama maandag of dinsdag wereldkundig. Tottenham-manager Mauricio Pochettino werkte bij Southampton al samen met de balveroveraar.