Willem II legt tweede aanwinst vast: Creatieve speler met veel potentie

Willem II legt tweede aanwinst vast: "Creatieve speler met veel potentie"

20-06-2016 14:54
3

Thom Haye heeft maandag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij Willem II. De 21-jarige middenvelder komt transfervrij over van AZ, meldt de club via de officiële kanalen. VoetbalPrimeur schreef afgelopen week al dat Haye aan de slag gaat in Tilburg. 

"Ik wil graag meer speelminuten maken in de Eredivisie en die hoop ik bij Willem II te gaan krijgen", aldus de rechtpoot, die ruim twee jaar geleden debuteerde in Alkmaar. John van den Brom gunde Haye afgelopen jaargang weinig speelminuten. Hij kwam vooral als invaller in actie in de Eredivisie. Slechts tien keer stond de middenvelder in de basis. 

Willem II-trainer Erwin van de Looi is content met het aantrekken van Haye. "We zijn blij dat we Thom hebben kunnen halen. Hij is een creatieve speler met veel potentie die op jonge leeftijd al aardig wat Eredivisie-ervaring op zak heeft." 

Haye is de tweede Willem II-aanwinst voor komend seizoen. Eerder verzekerden de Tricolores zich van de diensten van Jari Schuurman. Hij wordt voor één jaar gehuurd van Feyenoord.