Ambitieloze Bergkamp zwichtte pas laat: 'Ik kreeg een telefoontje van Cocu'

Ambitieloze Bergkamp zwichtte pas laat: 'Ik kreeg een telefoontje van Cocu'

20-06-2016 16:31
8

Dennis Bergkamp had in eerste instantie totaal geen ambitie om trainer te worden. De voormalig international kreeg de smaak echter te pakken toen hij een paar trainingen voor het team van zijn zoontje Mitchell verzorgde.

"Mijn zoon Mitchell speelde voor een lokaal Engels team en soms trainde ik die jongens", geeft Bergkamp aan tegenover Arsenal Player. Toch was het een andere voormalig topspeler die Bergkamp uiteindelijk het laatste zetje gaf. "Ik kreeg een telefoontje van Phillip Cocu, die assistent was bij de nationale ploeg. Hij vroeg me of ik mijn trainersdiploma's wilde halen."

Bergkamp was niet meteen happig om op het aanbod in te gaan, maar draaide later bij. "Eerst zei ik nee, maar ik wilde graag terug naar Nederland om daar weer te gaan wonen. Later besloot ik om mijn diploma's te halen. Ik zat in de klas bij Cocu, Patrick Kluivert en Michael Reiziger." Bergkamp besefte al snel dat hij anders naar het spelletje moest gaan kijken. "Als speler kijk je alleen naar de positie van de bal, als coach bekijk je het hele team."