Advocaat laat zich direct zien bij ADO en vult positie in: 'Gesprek in Eindhoven'

Advocaat laat zich direct zien bij ADO en vult positie in: 'Gesprek in Eindhoven'

20-06-2016 16:47
10

Zeljko Petrovic is de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De oefenmeester heeft veel zin in zijn nieuwe klus en staat te popelen om aan de slag te gaan. Hij werd maandag gepresenteerd en sprak onder meer over Dick Advocaat, het spelersbeleid en zijn visie.

"Ik ben trots om hier trainer te zijn. Ik vind het een mooie volksclub en ik zeg wat ik voel en denk. Ik heb er zin in", opent Petrovic, geciteerd door Omroep West. "Dick Advocaat heeft mij gebeld of ik interesse had. In Eindhoven hadden we een goed gesprek." Wat op korte termijn besproken wordt: het spelersbeleid. "Ik moet met de directeur en Advocaat om tafel om te kijken welke spelers we kunnen en willen aantrekken."

Petrovic vervolgt over zijn eigen visie. "Ik vind duidelijkheid belangrijk. Wat kan wel. Wat kan niet. Ik wil niet veel energie kwijtraken aan onduidelijkheid", aldus de kersverse ADO-trainer, die het vak bij ervaren rotten kon afkijken. "Ik denk dat ik genoeg ervaring heb. Ik heb naast Hiddink, Jol en Advocaat gezeten, heb drie clubs zelf getraind, ik ben er klaar voor."

Hij moet in Den Haag trainer Henk Fraser doen vergeten. "Fraser heeft het goed gedaan. Ik hoop rond dezelfde plaats, misschien iets erboven, te kunnen eindigen", legt Petrovic de lat hoog. Tot slot gaat hij in op het vertrek van Arno van Zwam, de keeperstrainer. Komt er een vervanger? "Die vacature gaan we waarschijnlijk intern oplossen. Eerdaags bespreken we dat."