Verrassing in Heerenveen: 'Dat is een goede jongen, erg volwassen'

Verrassing in Heerenveen: 'Dat is een goede jongen, erg volwassen'

20-06-2016 18:10
5

Jurgen Streppel is begonnen aan zijn trainersklus bij sc Heerenveen. De van Willem II overgekomen coach heeft plannen op de transfermarkt, maar wil ook de jeugd een kans geven.

Streppel is benieuwd naar hoe de voorbereiding zal verlopen bij Heerenveen. "Er verrassen altijd spelers, dat is leuk om in de gaten te houden", aldus de oefenmeester in gesprek met het Friesch Dagblad. "Leeftijd zegt mij niets. Als je goed genoeg bent, dan moet je er gewoon staan. Of je nu 15 of 35 bent. Bij Willem II heb ik Frenkie de Jong ook in het elftal gezet. Hij was toen nog maar zestien jaar."

Een vergelijkbare route ligt mogelijk in het verschiet voor de 15-jarige Kik Pierie, die zaterdag al mee de hoofdmacht van Heerenveen mocht meetrainen. "Dat is een goede jongen, erg volwassen voor zijn leeftijd. De komende twee à drie weken gaan we een eerste schifting maken en kijken welke jongens afvallen. Of hij al goed genoeg is, zal de komende tijd blijken."

Streppel bevestigt dat Heerenveen ook de transfermarkt op zal gaan. "Naar aanleiding van wat ik de komende weken zie, gaan we eens kijken naar de mogelijkheden om extra spelers te halen. Er is vanuit Heerenveen in ieder geval een potje om iets te halen."