Ajax-middenvelder gaat vol voor zijn kans: 'Moest voor mezelf keuze maken'

Ajax-middenvelder gaat vol voor zijn kans: 'Moest voor mezelf keuze maken'

20-06-2016 20:37
4

Markus Bay hoopt komend seizoen zijn kans te pakken in Amsterdam. De Deense middenvelder sluit dan aan bij Jong Ajax en aast erop om iedereen de Bay te laten zien van toen hij net bij Ajax kwam.

"In het eerste halfjaar in de B1 had ik mijn beste periode tot nu toe bij Ajax", vertelt de Deen, die drie jaar geleden overkwam van Brøndby IF, op de clubsite van de Amsterdammers. "Toen ben ik ook naar de A1 gegaan met Orlando Trustfull als trainer. Ik zat toen in het team met onder anderen Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Gelijk in de eerste wedstrijd na de winterstop voelde ik iets in mijn lies en sinds dat moment ging het up and down met mij."

Het zijn moeilijke tijden geweest voor de Deense middenvelder. "Terwijl Appie en Donny zich sterk ontwikkelden in die tijd, stond ik stil", vervolgt Bay. "Ik moest voor mezelf een keuze maken of ik echt honderd procent profvoetballer wilde zijn. Ik heb veel met mijn vader, familie en Kenny Boilesen, de vader van Nicolai, gepraat. Hij weet wat er gevraagd wordt, omdat Nicolai ook vaak met blessures te maken had."