De Graafschap om tafel met Van Oostveen: 'Gaat om de bizarre gang van zaken'

De Graafschap om tafel met Van Oostveen: 'Gaat om de bizarre gang van zaken'

21-06-2016 09:49
47

De Graafschap gaat nog deze week in gesprek met KNVB-directeur Bert van Oostveen over de gevolgen van de uitspraak van de beroepscommissie. Die oordeelde dat FC Twente in de Eredivisie blijft, waardoor voor de Doetinchemse club het doek viel. Over een mogelijke juridische procedure is nog geen uitsluitsel.

De Graafschap toonde zich verbolgen over de gang van zaken. De Superboeren verkeerden door de perikelen rond Twente lange tijd in onzekerheid. "We hebben maandag telefonisch contact gehad met Bert van Oostveen en de afspraak gemaakt om een kop koffie te drinken", zegt commercieel directeur Martine Zuil op de clubsite. "Wij willen graag van hem horen hoe hij tegen de situatie aankijkt en of hij ons kan helpen."

De Graafschap zat maandag om tafel met de eigen advocaten, de raad van commissarissen en de aandeelhouders. De opties om een juridische procedure te starten tegen de KNVB zijn besproken. "We zijn bezig onze juridische positie te onderzoeken en de mogelijkheden in kaart te brengen. Maar voordat we überhaupt die kant op sturen, is het natuurlijk altijd goed om over en weer de standpunten te belichten en de mogelijkheden te onderzoeken om er samen in redelijkheid uit te komen", aldus Zuil.

"Doel van een eventuele gerechtelijke procedure zou overigens niet primair zijn om FC Twente alsnog de licentie te laten ontnemen", benadrukt de commercieel directeur, die het Enschedese feestje 'niet wil verstoren'. "Het gaat ons veel meer om de bizarre gang van zaken over dit onderwerp. En om de enorme consequenties daarvan voor onze club."