Ajax moet percentage van transfersom afstaan: 'Bewust in contract laten opnemen'

Ajax moet percentage van transfersom afstaan: 'Bewust in contract laten opnemen'

21-06-2016 10:10
9

De kans is groot dat Ajax deze zomer veel belangstellenden voor Arek Milik op de stoep krijgt. De Poolse spits kan zich op het EK in Frankrijk, waar hij tot dusver één keer trefzeker was, in de kijker spelen. Als het van een transfer komt, casht zijn oude ploeg Bayer Leverkusen mee.

"Ja, als Milik een transfer maakt, krijgen wij een extra bedrag van Ajax. Dat hebben we toen bewust in het contract laten opnemen. Het is goed om te zien hoe hij zich heeft ontwikkeld", zegt Leverkusen-directeur Jonas Boldt dinsdag in BILD. Over de hoogte van het bedongen percentage wordt niets vermeld, maar naar verluidt gaat het om twintig tot dertig procent.

Leverkusen haalde Milik in 2012 naar Duitsland, maar in die periode kon de spits weinig potten breken. Ook toen hij verhuurd werd aan FC Augsburg, maakte de Pool weinig indruk. Bij Ajax ging het echter een stuk beter. Het afgelopen jaar was Milik maar liefst 21 keer trefzeker. Ajax nam de spits aan het begin van het afgelopen seizoen definitief over voor een bedrag van rond de 2,5 miljoen euro.

In Amsterdam zouden ze echter niet onwelwillend tegenover een transfer van Milik staan. De 22-jarige linkspoot was op het EK de matchwinner in het duel met Noord-Ierland (1-0), maar de schlemiel tegen Duitsland.