ADO-aanvoerder hoopt op nieuw contract: 'Maar 9 juli is het zomervakantie'

ADO-aanvoerder hoopt op nieuw contract: 'Maar 9 juli is het zomervakantie'

21-06-2016 11:25
2

ADO Den Haag begon maandagochtend met slechts vijftien spelers aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor kersvers trainer Zeljlko Petrovic was het de eerste keer dat hij zijn selectie bij elkaar had.

"Je merkt aan alles dat hij meteen zijn stempel op het elftal wil drukken", zegt Tom Beugelsdijk in het Algemeen Dagblad. Ook Thomas Kristensen was van de partij. De Deen heeft een aflopend contract, maar hoopt nog altijd op een nieuwe verbintenis. "De trainer vroeg of ik mee wilde trainen. Graag, maar de tijd dringt, want 9 juli is het zomervakantie voor de kinderen en gaan we terug naar Denemarken. Ik hoop snel op duidelijkheid."

Petrovic kon nog niet over de geblesseerde Dion Malone (lies) en Ludcinio Marengo (knie) beschikken, terwijl (jeugd)internationals Wilfried Kanon, Dennis van der Heijden en Rody de Boer later instromen. "Er moet wel iets bij", stelt Beugelsdijk. "Er zijn nog zeven weken te gaan. Tegen die tijd zal er heus wel een volwaardige selectie staan. Ik hoop dat we voor het linkerrijtje kunnen gaan."

Ook Ruben Schaken is optimistisch. De aanvaller (34) speelde nog tégen Petrovic in diens nadagen bij RKC Waalwijk. "Een echte winnaar", aldus Schaken, die blij is met het nieuwe elan en de komst van Kees Jansma en Dick Advocaat. "Maar de waarheid ligt op het veld, daar moet het gebeuren. Ik hoop dat de club creatief genoeg is."