De Graafschap claimt Eredivisie-plek: 'Anders stappen we naar de rechter'

De Graafschap claimt Eredivisie-plek: 'Anders stappen we naar de rechter'

21-06-2016 11:54
101

De Graafschap is niet van plan om een 'gezellig kopje koffie te drinken' met KNVB-directeur Bert van Oostveen. De Superboeren willen een extra plek claimen in de Eredivisie, vertelt commercieel directeur Martine Zuil.

De Graafschap kijkt nog naar de mogelijkheden van een juridische procedure, maar wil eerst het gesprek met Van Oostveen afwachten. "We willen horen wat hij ons te bieden heeft na alles wat ze ons de afgelopen weken hebben aangedaan. We willen van hem een oplossing horen. Dus vrijblijvend wordt het allerminst", stelt Zuil tegenover Omroep Gelderland. De kans is groot dat De Graafschap alsnog de stap naar de rechter maakt.

De Doetinchemse club wil als negentiende team aan de Eredivisie worden toegevoegd. "Of daar een grondslag voor bestaat, gaan onze juristen nu toetsen. We worden omringd door advocaten. Ik denk wel dat het inderdaad die kant op gaat, tenzij Bert van Oostveen ons die negentiende plek biedt. Of ons een geldbedrag biedt, dat kan ook. Anders stappen we waarschijnlijk naar de rechter', aldus Zuil.

Uitstel van de competitie aanvragen, wil De Graafschap niet. "We willen niet het hele land over ons heen krijgen. Daar moet je wel voor uitkijken", zegt voorzitter Martin Mos. Ondertussen is technisch manager Peter Hofstede druk bezig de selectie op orde te brengen. "Ik denk dat de selectie op drie plekken na rond is." De Graafschap zoekt nog naar een verdediger, verdedigende middenvelder en een rechtsback.