'Juventus zit niet stil na Real-transfer van 30 miljoen en aast op sterke Belg'

'Juventus zit niet stil na Real-transfer van 30 miljoen en aast op sterke Belg'

21-06-2016 14:59
3

Alvaro Morata keert terug naar Real Madrid. De Spanjaarden zullen de terugkoopoptie van 30 miljoen op de spits van Juventus gaan lichten. Dat nieuws werd dinsdag bevestigd door Giuseppe Marotta, de algemeen directeur van de Italiaanse topclub. De Oude Dame wil snel een opvolger halen en ziet in de Belg Michy Batshuayi als de ideale kandidaat.

De Italiaanse website Sportmediaset meldt dat de aanvaller bovenaan het lijstje staat. Naar verluidt zou Olympique Marseille liefst veertig miljoen euro vragen voor de Rode Duivel, maar Juventus wil de transfersom verlagen door spelers bij de deal te betrekken. Zo moet de Chileense middenvelder Mauricio Isla definitief de overstap maken, nadat hij het afgelopen seizoen al was verhuurd aan de Franse club.

Batshuayi heeft een absoluut topseizoen achter de rug bij l'OM, waar hij nog een contract heeft tot 2020. De 22-jarige ex-spits van Standard Luik maakte liefst zeventien goals in 36 competitieduels en gaf bovendien nog eens negen assists. Het leverde Batshuayi een EK-selectie op, maar voorlopig is hij de enige aanvaller die nog geen speeltijd kreeg van bondscoach Marc Wilmots.