Eredivisionist ziet tiental vertrekken: 'Begrip dat de buitenwacht onrustig is'

Eredivisionist ziet tiental vertrekken: 'Begrip dat de buitenwacht onrustig is'

21-06-2016 21:50

Jeffry Fortes en Ryan Koolwijk hebben dinsdag hun handtekening gezet onder een contract bij Excelsior. Koolwijk (30) speelt de komende drie seizoenen voor de club waar hij zijn carrière begon, terwijl Fortes (27) tot medio 2018 vastligt.

Waar Koolwijk zaterdag op de eerste training van Excelsior verschijnt, moeten de fans nog even wachten op Fortes. "Hij wilde graag fit blijven, maar is tijdens het doortrainen in de vakantie geblesseerd geraakt. Hij heeft zijn middenvoetsbeentje gebroken", legt algemeen directeur Ferry de Haan uit op de clubsite. Waarschijnlijk mist de rechtsback de gehele voorbereiding.

Fortes en Koolwijk zijn vooralsnog de enige twee nieuwelingen in de selectie van Excelsior, dat na afloop van het afgelopen seizoen tien selectiespelers zag vertrekken. Onder meer Daan Bovenberg, Rick Kruijs, Adil Auassar en Saner Fischer zijn komend seizoen niet meer te bewonderen op Woudestein. "Ik heb er alle begrip voor dat de buitenwacht daar onrustig over is, maar wij zijn druk bezig om de selectie kwalitatief op peil te krijgen", aldus De Haan.

"Wij voeren veel gesprekken en hebben verschillende lijntjes uitliggen. We zullen echter geduld moeten hebben om de juiste keuzes te kunnen maken", vervolgt de directeur. "Ik ga er geen termijn aan plakken, maar het kan zo maar dat we straks in één week ineens vier nieuwe spelers hebben."