Hummels zag United niet zitten: 'Geen club waar het totale plaatje klopte'

Hummels zag United niet zitten: 'Geen club waar het totale plaatje klopte'

21-06-2016 23:29
7

Mats Hummels verruilt Borussia Dortmund deze zomer voor Bayern München. De 27-jarige mandekker blijft daarmee actief in de Bundesliga, maar niet omdat er geen buitenlandse interesse was. Dat vertelt hij in gesprek met de Süddeutsche Zeitung.

"In principe zijn Engeland, Spanje en Duitsland de landen waar ik mijzelf wel zie spelen", begint Hummels in gesprek met de Duitse krant. "Maar op dit moment was er geen één Engelse club waar het totale plaatje klopte. Dan doel ik op een club die mij fascineert, waar ik altijd al heb willen spelen en waar het op sportief gebied klopt. Een club ook, die in de Champions League speelt."

Daardoor viel één Premier League-club al af. "Je kunt wel raden welke club dat is", doelt Hummels op Manchester United. Een aanbieding van Arsenal bleef daarnaast uit. "Datzelfde geldt voor Spanje. Er zijn in het verleden wat contacten geweest, maar op dit moment was er geen mogelijkheid. Dat is deels de reden dat ik mijn loopbaan voortzet in Duitsland", besluit de Duitse verdediger.