'Juventus sprak al met Ajax over transfers van 'nieuwe Pogba' en spits'

'Juventus sprak al met Ajax over transfers van 'nieuwe Pogba' en spits'

22-06-2016 00:10
33

In Italië worden Ajacieden Arek Milik en Riechedly Bazoer in verband gebracht met Juventus. De Italiaanse club zou al met Ajax hebben gesproken over transfers van de twee spelers.

De club  uit Turijn is naarstig op zoek naar nieuwe aanvallers door het vertrek van Alvaro Morata naar Real Madrid en de mogelijke transfer van Simone Zaza naar VfL Wolfsburg. Milik wordt bij Juventus door zijn leeftijd en potentie beschouwd als een serieuze optie om de voorhoede te versterken, meldt Calciomercato. Ook de namen van Edinson Cavani, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Breel Embolo en Gabriel Jesus zouden op het Turijnse verlanglijstje staan. Juventus haalde eerder deze transferperiode Miralem Pjanic, terwijl Dani Alves waarschijnlijk snel volgt.

Een andere Ajacied wiens naam is gevallen bij Juventus is Bazoer. De middenvelder wordt al lange tijd gevolgd door de club en is volgens Italiaanse media bovenaan de lijst met transferwensen gezet, met daarbij de aantekening 'potentiële nieuwe Pogba'. Met Ajax zou Juventus in april al gesprekken gevoerd hebben, over zowel Milik als Bazoer. Die gesprekken hebben de afgelopen weken een vervolg gekregen.

Milik moet inclusief bonussen twaalf tot veertien miljoen euro kosten. De Pool staat in de belangstelling van meerdere Italiaanse clubs en beslist na het EK over zijn toekomst. Voor Bazoer zou Juventus bereid zijn om twintig miljoen euro te betalen. De Italiaanse club wil de komst van Bazoer met een hoog bod versnellen, ondanks de wens van de middenvelder om nog een jaar bij Ajax te blijven.