Ajax wekt verbazing: Vreemd dat niet iedereen bij Ajax ziet hoe goed hij is

Ajax wekt verbazing: "Vreemd dat niet iedereen bij Ajax ziet hoe goed hij is"

22-06-2016 09:37
17

Arek Milik was in zijn eerste twee seizoenen bij Ajax niet altijd verzekerd van een basisplaats. Ook op het EK in Frankrijk krijgt de Pool wisselende kritieken. Landgenoot Filip Kurto snapt de twijfel niet.

"Ik ben niet verrast dat hij het prima doet. Vreemd dat niet iedereen bij Ajax ziet hoe goed hij is", vertelt de doelman van Excelsior in gesprek met Voetbal International. "Hij is sterk, heeft een geweldig schot en is nog jong. Voor Polen zou het mooi zijn als hij in een grotere competitie nog beter wordt. Dan hebben we echt een topkoppel met hem en Lewandowski."

Volgens Kurto zijn Lewandowski en Milik de blikvangers van de huidige Poolse selectie. "Kleine jongetjes willen allemaal spits zijn en doelpunten maken, Robert Lewandowski en Arek Milik zijn de idolen", vertelt de sluitpost. De kans bestaat dat Milik na het EK een transfer maakt. Ajax zou niet onwelwillend tegenover een vertrek van de 22-jarige linkspoot staan.

Milik was dinsdagavond met een assist belangrijk tijdens de 1-0 zege van Polen op Oekraïne. Eerder was hij de matchwinner in het duel met Noord-Ierland (1-0).