Dost zag transfer naar Ajax afketsen: 'De maanden daarna waren dramatisch'

Dost zag transfer naar Ajax afketsen: 'De maanden daarna waren dramatisch'

22-06-2016 10:00
5

Bas Dost stond vijf jaar geleden op het punt om te stoppen met voetbal. Het overlijden van zijn beste vriend Berry Schepers in juli 2011 zette hem aan het denken. Tussendoor ketste ook een transfer naar Ajax nog af.

Dost botste in zijn eerste seizoen bij sc Heerenveen regelmatig met trainer Ron Jans. De Oranje-international was helemaal klaar met het voetbalwereldje. "Halverwege dat seizoen kon ik naar Ajax. Dat ging minuten voor het verstrijken van de transferperiode niet door. De maanden daarna waren dramatisch. Slecht gespeeld, geen lol meer in de kleedkamer", zegt Dost in Helden Magazine.

"Ik heb toen vaak met mijn toenmalige manager Henk Nienhuis over al mijn twijfels gesproken. Kon ik niet beter stoppen? Het voetbalgebeuren vond ik geen zak meer aan. Ik dacht: ik ga wat anders doen", vervolgt de 27-jarige Dost, die het naar eigen zeggen aan Schepers te danken heeft dat hij alsnog de top haalde.

"Bij de start van het tweede seizoen overleed een van mijn beste vrienden, Berry Schepers. Veel te jong, pas 24 jaar. Kanker. Ik heb met hem bij Emmen gespeeld en die zei iedere keer weer: 'Niet normaal wat je hebt bereikt'", aldus Dost. "Toen hij overleed heb ik het voetbal even links laten liggen, maar ik wilde me ook terug knokken. Vervolgens schoot ik er 32 in."