Ajax strikt 'beest' en 'groot talent': 'Gelezen dat flink voor hem betaald is'

Ajax strikt 'beest' en 'groot talent': 'Gelezen dat flink voor hem betaald is'

22-06-2016 10:55
76

Ajax-aankopen Mateo Cassierra en Davinson Sanchez zijn voor Nederland twee onbekende Colombiaanse spelers. Voor meesterscout Piet de Visser niet. Hij heeft een hoge pet op van de Zuid-Amerikanen.

"Sánchez heb ik een maand of twee geleden nog live aan het werk gezien. Hij is sterk, snel en heeft ongelooflijk veel power. Echt een beest", vertelt De Visser aan Voetbal International over de twintigjarige verdediger. "Opbouwend zal het in Nederland nog een paar tandjes beter moeten, maar zijn mentaliteit is geweldig."

De Visser hoorde positieve verhalen aan over de negentienjarige aanvaller Cassierra. "Toen ik bij zijn club ging kijken, zat hij op de bank. Maar mijn mensen spreken van een groot talent met een mooie toekomst", gaat de scout verder. "Ik ben wel benieuwd: ik heb gelezen dat Ajax flink voor hem betaalt en dat terwijl hij nog niet eens altijd speelt bij zijn eigen club. Die jongen zal tijd nodig hebben."

Ajax betaalde voor beide spelers zo'n vijf miljoen euro. Een financieel risico, vindt De Visser. Daarom geeft hij de recordkampioen een tip. "Alex had zeker drie maanden nodig om te wennen bij PSV. Ik hoop dat die jongens niet te snel worden afgerekend. Zeker niet op het transferbedrag. Dit zijn jongens met potentie. (…) Deze jongens uit Zuid-Amerika brengen iets extra's, iets wat we in Nederland misschien wel missen.."