Cambuur heeft 'één van de beste verdedigers van de Jupiler League' binnen

Cambuur heeft 'één van de beste verdedigers van de Jupiler League' binnen

22-06-2016 12:02
7

Zoals verwacht heeft SC Cambuur verdediger Chiro N'Toko (28) gecontracteerd. De transfervrije stopper zette woensdag zijn handtekening onder een tweejarig contract in Leeuwarden. 

Eerder deze week meldden diverse media al dat N'Toko, die ook in de belangstelling stond van NAC Breda en De Graafschap, onderweg was naar Cambuur. Woensdag is hij gepresenteerd. "Chiró heeft zich de afgelopen jaren bewezen als één van de beste verdedigers van de Jupiler League", aldus technisch directeur Henry van der Vegt op het digitale thuis van de Eredivisie-degradant. 

"Hij heeft veel duelkracht, kan leiding geven en beschikt over een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Deze eigenschappen maken dat hij goed bij onze club past en we blij zijn dat hij voor ons heeft gekozen." N'Toko stond afgelopen drie jaar onder contract bij FC Eindhoven. Eerder speelde de Congolees ook voor onder meer AGOVV en ADO Den Haag. 

Voor Cambuur is de verdediger de vijfde aanwinst voor komend seizoen. Eerder werden ook Jordy van Deelen, Matthew Steenvoorden, Raymond Gyasi en Gino Bosz aangetrokken.