Geweldig staaltje clubliefde bij Dortmund: 99,8 procent verlengt seizoenkaart

Geweldig staaltje clubliefde bij Dortmund: 99,8 procent verlengt seizoenkaart

22-06-2016 16:40
14

Het is ongekend wat er bij Borussia Dortmund ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Tijdens de periode waarin seizoenkaarten verlengd mogen worden, laten fans zien massaal achter hun club te staan. Dit jaar heeft liefst 99.85 procent van de seizoenkaarthouders de jaarkaart verlengd.

Dortmund kondigde op de website aan dat slechts 84 van de in totaal 55.000 fans met seizoenkaart hebben besloten om niet 'bij te tekenen'. Een ongekend aantal van 54.916 fans tekende dus wel bij. "Dit is een geweldig teken van de loyaliteit van onze fans", vertelt directeur Hans-Joachim Watzke op de clubsite.

"We beloven onze fans dat we ook komend seizoen weer vol passie en met ons hart voetballen. Niet alleen in het Signal Iduna Park, maar ook bij uitwedstrijden", aldus de beleidsbepaler. Dortmund heeft door dit aantal 'verlengers' zijn eigen clubrecord verbroken. Vorig seizoen verlengden 93 fans hun seizoenkaart niet. Dortmund meldt dat deze fans dat vooral vanwege privéredenen doen.

In totaal kan Dortmund 81.178 fans huisvesten per wedstrijd en gooit de club dus ook de nodige kaarten in de vrije verkoop. Vorig seizoen was de thuishaven voor 99,9 procent gevuld. De 54.916 fans die ook dit jaar verlengd hebben, toonden in ieder geval een ongekend staaltje clubliefde.