'Nederlandse subtop grijpt naast onbetaalbare smaakmaker van FC Eindhoven'

'Nederlandse subtop grijpt naast onbetaalbare smaakmaker van FC Eindhoven'

22-06-2016 19:22
8

Jinty Caenepeel vertrekt waarschijnlijk op zeer korte termijn bij FC Eindhoven. Meerdere buitenlandse clubs zijn concreet voor de negentienjarige aanvaller, die nog tot medio 2018 vastligt in Noord-Brabant. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Clubs uit de Russische Premjer Liga en het Engelse Championship hebben zich officieel gemeld voor Caenepeel. FC Eindhoven sloeg een eerste bod op de Belg af, maar de verwachting is dat een deal alsnog snel kan worden afgerond. Caenepeel had zijn zinnen in eerste instantie gezet op een team uit de Nederlandse of Belgische subtop, maar voor die clubs is hij onbetaalbaar geworden.

FC Eindhoven moet een aanzienlijk deel van de transfersom overigens wel afdragen aan het Belgische AA Gent, dat vorige zomer een doorverkooppercentage bedong.Dat is het wisselgeld dat voormalig technisch manager Hans Smulders moest betalen. De rappe aanvaller moet naar verluidt zo'n vijf ton kosten. Hij was afgelopen seizoen goed voor vijftien goals in 29 Jupiler League-wedstrijden.