Update: Tottenham Hotspur maakt transfer van Keniaan wereldkundig

Update: Tottenham Hotspur maakt transfer van Keniaan wereldkundig

23-06-2016 22:06
9

Southampton verliest Victor Wanyama (24) aan Tottenham Hotspur. De international van Kenia heeft zijn vertrek naar Spurs' bevestigd. De middenvelder kiest voor een hereniging met Mauricio Pochettino, voormalig manager van Southampton. The Saints zijn bepaald geen spekkoper.

Beide clubs hebben de transfer nog niet bevestigd, maar Wanyama verklapt de aanstaande overgang alvast. "Ik heb de medische keuring bij Tottenham doorstaan", zegt de Keniaan tegen de Afrikaanse voetbalwebsite Soka25east. "Het is een nieuwe dag in mijn carrière. Ik ga het beste voor mijn nieuwe team geven."

Wanyama gaat een vierjarig contract tekenen. Met de deal is ruim veertien miljoen euro gemoeid. Drie jaar geleden kwam hij over van Celtic, dat meer dan zestien miljoen euro van Southampton ontving. De voormalige werkgever van Ronald Koeman draait dus dubbel verlies. Bij The Saints had Wanyama nog een contract voor een jaar. In de Southampton-successen van de afgelopen seizoenen had hij een belangrijk aandeel. 

Update 23 juni, 22.06 uur: Tottenham Hotspur heeft de transfer van Victor Wanyama afgerond. De middenvelder, die overkomt van Southampton, heeft een contract tot medio 2021 getekend, meldt de Londense club op Twitter. Spurs-trainer Mauricio Pochettino haalde Wanyama eerder naar Southampton en wordt nu dus met de controleur herenigd.