Van Oostveen erkent imagoschade na Twente-soap: 'Kritisch kijken naar regels'

Van Oostveen erkent imagoschade na Twente-soap: 'Kritisch kijken naar regels'

22-06-2016 21:58
52

FC Twente heeft woensdag een gesprek gevoerd met de KNVB en de Eredivisie CV. Tijdens het onderhoud werd de roerige periode bij de Tukkers besproken. Twente blijft in de Eredivisie na de uitspraak van de beroepscommissie en moet 181.000 euro boete betalen. De licentiecommissie van de KNVB wilde de club terugzetten naar de Jupiler League.

Het heden passeerde de revue, en ook keken de partijen vooruit. "Hoe je het ook wendt of keert, we hebben allemaal de uitspraak van de beroepscommissie te respecteren", zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen op de website van de voetbalbond. "Dat is een onafhankelijke commissie die, nadat het de hele zaak nogmaals uitgebreid had onderzocht, FC Twente in het gelijk stelde. Dat is de voetbalrechtspraak die we samen met alle clubs hebben afgesproken."

Van Oostveen beseft dat het imago van het Nederlandse voetbal is aangetast. "Vandaar dat we kritisch naar de regels kijken om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer voorkomt. Dat wil FC Twente ook, vandaar dat we een al eerder gepland overleg niet alleen hebben gebruikt om gezamenlijk terug te blikken, maar over de toekomst van de club te praten. Het vertrouwen in elkaar moet worden hersteld."

De Eredivisie CV heeft maar één doel: "De hele situatie rondom de licentie van FC Twente heeft de Eredivisie zeker niet onberoerd gelaten. (…) Het is zaak om het onderlinge vertrouwen binnen de Eredivisie nu stap voor stap te gaan verstevigen. En bovenal om met alle betrokken partijen in het betaalde voetbal te komen tot een kritische (zelf)reflectie van deze periode en daar wijze lessen uit te trekken want alleen dan zullen we hier in het betaalde voetbal met z’n allen sterker uitkomen", zegt directeur Jacco Swart.

De KNVB praat donderdag met De Graafschap, dat door de uitspraak van de beroepscommissie degradeert.