Ajax-trainer pakte koffers door 'vreselijke' situatie: Meer zeg ik er niet over

Ajax-trainer pakte koffers door 'vreselijke' situatie: "Meer zeg ik er niet over"

23-06-2016 08:50
20

De loopbaan van Brian Tevreden (34) is op z'n minst opvallend te noemen. Tot voor kort was de oud-speler van onder meer FC Emmen en FC Dordrecht actief als jeugdtrainer bij Ajax. Inmiddels is Tevreden technisch directeur bij Reading. Vorige week stelde hij Jaap Stam aan als nieuwe manager. 

Hoe hij eigenlijk bij de Championship-club is beland? "Vorig seizoen wilden ze mij al hebben, maar toen had ik het nog goed naar mijn zijn bij Ajax. Vanwege de bekende interne problemen ben ik opgestapt. Uit principe", legt hij uit aan Voetbal International. 

"Wim Jonk moest weg als hoofd opleiding en daar was ik het niet mee eens. Ajax was verdeeld in kampen, vreselijk. Alsof je moest kiezen tussen je vader en je moeder. Meer zeg ik er niet over."

"Na mijn vertrek kreeg ik verbazingwekkend veel aanbiedingen, uit Amerika, Engeland", vervolgt Tevreden. "Ik koos voor Reading. Ik kwam hier voor de jeugd. Dat is een speerpunt van de club. Sinds twee maanden ben ik td. Dat loopt goed. Echt, dit is een fantastische club. Mooie mensen."