FC Utrecht verscheurt contract: Dat is beter voor mezelf en voor de club

FC Utrecht verscheurt contract: "Dat is beter voor mezelf en voor de club"

23-06-2016 14:29
1

Sjors Ultee vertrekt bij FC Utrecht. De formatie uit de Domstad heeft in goed overleg besloten om de samenwerking met de assistent-trainer te beëindigen. Ultee had nog een contract voor één seizoen en zou aanvankelijk dus aanblijven als de rechterhand van Erik ten Hag. 

Club en trainer hebben nu besloten dat de wegen per direct scheiden. "Ik heb lang getwijfeld, want ik ben al eerder met de club in gesprek geweest over mijn contract. Ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging. Dat is beter voor mezelf en voor de club", legt Ultee (29) uit op de website van de verliezend bekerfinalist. Jarenlang werkte hij als jeugd- en techniektrainer in stadion Galgenwaard. Twee jaar geleden werd hij assistent van Rob Alflen.

"Ultee heeft als trainer een lange staat van dienst bij ons. We wisten dat hij een vervolgstap wilde maken. We hebben in overleg besloten dat het beter is dan uit elkaar te gaan", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. Het is nog onbekend of Utrecht een vervanger voor Ultee aantrekt.