De Boer-opvolging nooit besproken: Niet dat ik denk dat ik het niet zou kunnen

De Boer-opvolging nooit besproken: "Niet dat ik denk dat ik het niet zou kunnen"

23-06-2016 16:28
4

Jaap Stam werd in zijn periode als Jong Ajax-trainer regelmatig genoemd als mogelijk opvolger van hoofdcoach Frank de Boer, maar volgens Stam was een trainerschap bij het eerste van Ajax nooit iets waar hij rekening mee heeft gehouden.

"Ik ben nooit in gesprek geweest over de opvolging van Frank de Boer", vertelt Stam tegenover Voetbal International. "Het is ook niet zo dat ik daarop had gehoopt, helemaal niet. Willen zij? Dat is een ding. Maar wil ik? Het was niet zo dat ik er blind was ingestapt als ze wel waren gekomen. Ik heb zo ook mijn eisen en gedachten. Ajax is een club met zoveel invloeden vanuit diverse geledingen."

"Ik had er wel over na willen denken, maar ik was er niet zo zeker van of ik het zou moeten doen. Niet dat ik denk dat ik het niet aan zou kunnen", aldus Stam, die in het Engelse Reading een nieuwe werkgever heeft gevonden. Volgens de voormalig topverdediger heeft zijn nieuwe werkgever bepaalde gelijkenissen met Ajax.

Zo is bij beide clubs de doorstroming van de jeugd heel belangrijk. "Reading heeft een goede jeugdopleiding met de hoogste status in Engeland", benadrukt Stam. "Dat zegt wel wat over hun denkwijze; ze willen spelers opleiden en laten doorstromen. Dat is bij een hoop clubs normaal, maar in Engeland en zeker in de Premier League is dat lang niet altijd het geval. Reading wil het anders doen, ze willen bouwen."