Update: 'De Boer helemaal 'out of the running' bij Southampton'

Update: 'De Boer helemaal 'out of the running' bij Southampton'

24-06-2016 14:18
7

Niet Frank de Boer of Manuel Pellegrini, maar Jurgen Klinsmann wordt mogelijk de nieuwe manager van Southampton. Volgens Britse media is de Duitse bondscoach van de Verenigde Staten inmiddels topkandidaat bij de Premier League-club. 

Sinds het vertrek van Ronald Koeman naar Everton, eerder deze maand, zijn tal van trainers gelinkt aan de vacature bij The Saints. Bookmakers denken inmiddels te weten dat voormalig topspits Klinsmann (51) de belangrijkste gegadigde is om bij Southampton aan het roer te staan in het nieuwe seizoen.

Sinds 2011 is de voormalig international bondscoach van de VS. Met dat land reikte hij deze maand tot de halve finales van de Copa America. Daarin was Argentinië veel te sterk: 4-0. Na de uitschakeling eerder deze week hebben er blijkbaar al meerdere gesprekken plaatsgevonden tussen Southampton en het management van de oefenmeester.

Als Klinsmann inderdaad aan de slag gaat in Zuid-Engeland, wordt dat zijn tweede klus als clubtrainer. In het seizoen 2008/09 stond hij aan het roer bij Bayern München. Die samenwerking liep uit op een mislukking. In april 2009 werd hij op straat gezet. 

Update 24-6 14.17 uur: Frank de Boer is helemaal niet meer in beeld bij Southampton om Ronald Koeman op te volgen. Dat meldt de BBC. Net als Bournemouth-manager Eddie Howe, Manuel Pellegrini en David Moyes is De Boer niet meer in beeld om als manager aan de slag te gaan bij The Saints. Claude Puel is nu de voornaamste kandidaat om Koeman op te volgen.