De Graafschap verklaart kort geding: Een aantal dingen gruwelijk misgegaan

De Graafschap verklaart kort geding: "Een aantal dingen gruwelijk misgegaan"

23-06-2016 19:26
68

De Graafschap maakte donderdagmiddag bekend een kort geding aan te spannen tegen de KNVB. Martine Zuil, commercieel directeur van de Doetinchemse club, verklaart de actie tegenover de NOS dat de 'Superboeren' geen andere keus hadden.

Een delegatie van de club voerde donderdagochtend een gesprek met KNVB-directeur Bert van Oostveen. "Wij hadden gehoopt op wat begrip en dat ze zouden zeggen te willen nadenken over hoe ze De Graafschap een beter gevoel kunnen geven, maar dat deden ze niet. Dat is zeer teleurstellend", aldus Zuil, die eerder sprak over een 'teleurstellend' en 'niet constructief' gesprek.

"Wij zetten grote vraagtekens bij de gevolgde procedure", vervolgt Zuil. "Er is een aantal dingen gruwelijk misgegaan en wij zijn het kind van de rekening. Want als alles conform de reglementen was gegaan, dan hadden wij die plek in de Eredivisie gekregen."

Zuil doelt op het feit dat alle partijen het aanvankelijk eens waren over de afname van de proflicentie van FC Twente. "Maar door een vormfout van de licentiecommissie is dat nu blijkbaar toch niet gebeurd", meent Zuil. "Reglementair is alles zo krom als een hoepel. En daarom stappen wij naar de rechter. Bovendien willen wij een statement maken: dit mag nooit meer gebeuren in het betaald voetbal."