Update: FC Twente zet week na uitspraak belangrijke stap en kondigt deal aan

Update: FC Twente zet week na uitspraak belangrijke stap en kondigt deal aan

24-06-2016 14:50
84

FC Twente heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Energiebedrijf Pure Energie prijkt de komende vijf jaar op het shirt van de Tukkers, meldt De Telegraaf. Ook zit er een nieuwe kledingsponsor aan te komen.

De deal, die waarschijnlijk vrijdag officieel wordt gemaakt, komt voort uit de banden van de vermogende Alfons Wispels met Twente. Hij is een bekend gezicht binnen de club en is oprichter van de Raedthuys Groep, waarvan Pure Energie onderdeel uitmaakt.

Voor Twente is de overeenkomst met Pure Energie een belangrijke stap in de weg naar financieel herstel. De nieuwe hoofdsponsor is de opvolger van Webprint. Daarmee is Twente niet klaar. Volgens FCT Today komen de Enschedeërs vrijdag ook met een nieuwe kledingsponsor. Nike zal worden opgevolgd door Sondico.

Twente is druk bezig de boel weer op orde te krijgen. Een week geleden bleven de Tukkers definitief behouden voor de Eredivisie. De blik kan zo weer op de toekomst. Donderdag werden Onno Jacobs en Jan van Halst officieel geïnstalleerd als Twente-directeuren.

Update 14.50 uur: FC Twente heeft bevestigd dat - een week nadat bekend werd dat de club behouden blijft voor de Eredivisie - Pure Energie de nieuwe hoofd- en shirtsponsor wordt. De partijen tekenden vrijdag een vijfjarig contract. "Pure Energie heeft landelijke uitstraling, maar echte Twentse roots. Het bedrijf is al meerdere jaren aan FC Twente verbonden", reageert commercieel directeur Jan van Halst op de website. "Supporter ben je in goede, maar ook in minder goede tijden. Vandaar dat we ook nu, volledig achter FC Twente staan", aldus Alfons Wispels.