EK-ganger krijgt zware competitie bij NEC: Wil spelen en daar ga ik ook vanuit

EK-ganger krijgt zware competitie bij NEC: "Wil spelen en daar ga ik ook vanuit"

24-06-2016 08:35
1

Joshua Smits wil volgend seizoen onder de lat staan bij NEC. Dat hij concurrentie heeft van EK-ganger en international van IJsland Hannes Halldórsson maakt hem helemaal niets uit.

Smits vindt dat iemand anders maar op de bank moet gaan zitten in Nijmegen. "Voor mij is alles zeer eenvoudig", vertelt hij. "Ik wil spelen. En daar ga ik ook van uit. Of ik anders verhuurd wil worden? Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Ik ga nu volle bak. Ik moet deze jaren gebruiken om door te groeien. Daarop is alles gericht. Of Hannes de concurrent is, of iemand anders. Ik móet gaan spelen."

De 23-jarige Smits kampte lang met de gevolgen van een breuk in zijn pols, maar is nu 'helemaal klaar voor het gevecht onder de lat'. "Ik weet wat ik kan en richt me daar op", zegt de doelman in de Gelderlander. "Ik heb veel om voor te vechten. Ik heb een jaar niet gespeeld. Ik ben ook topfit, heb in de zomer doorgetraind. De benen waren al sterk. Ik heb me daarom verder gericht op mijn bovenlichaam en mijn armen. Ik verkeer in topconditie en ben getergd. Dat is wel helder."