Terugkeer op Woudestein: Daarnaast deed Excelsior me een goede aanbieding

Terugkeer op Woudestein: "Daarnaast deed Excelsior me een goede aanbieding"

24-06-2016 09:44

Ryan Koolwijk ambieerde een langer verblijf in het buitenland, maar Excelsior bracht hem op andere gedachten. De dertigjarige middenvelder is terug op het oude nest. Ook tot blijdschap van Luigi Bruins.

Koolwijk komt over van het Slowaakse AS Trencin, waar hij twee jaar voetbalde. Zijn verblijf in het buitenland wilde hij aanvankelijk verlengen. "Maar na een goed gesprek met mijn familie en zaakwaarnemer heb ik de keus gemaakt om hier te gaan voetballen", laat Koolwijk weten aan Metro."Daarnaast deed Excelsior me een goede aanbieding. En dat ik weer kan voetballen met mijn oude vriend Luigi Bruins is ook ontzettend leuk. Toen hij hoorde over een mogelijke terugkeer belde hij me op en zei dat ik het snel rond moest maken."

De voormalige speler van FC Dordrecht en NEC begon zijn carrière in Kralingen. "Ik keer nu na zes jaar terug, maar alle gezichten zijn nagenoeg hetzelfde gebleven. Het is club waar iedereen een goede band met elkaar heeft en heel hecht is. Iedereen kan elkaar de waarheid vertellen, en dat is niet altijd overal het geval in de voetballerij. Mensen zijn hier recht voor zijn raap. Er wordt niet achter je rug om gepraat als het even slecht gaat."