Feyenoord snijdt zich in de vingers met toptalent: 'Gesprekken waren heel vaag'

Feyenoord snijdt zich in de vingers met toptalent: 'Gesprekken waren heel vaag'

24-06-2016 10:10
46

Feyenoord kon Tahith Chong niet overtuigen om in Rotterdam-Zuid te blijven. Dat stelt de zestienjarige middenvelder, die pas na de gesprekken met Feyenoord om tafel ging met Manchester United.

"Ik had graag langer bij Feyenoord willen blijven, want het is echt mijn cluppie", zegt Chong tegen FR12. De gesprekken waren heel vaag en ik had daar meer van verwacht. Pas na die gesprekken ging ik praten met Manchester United en heb ik daarvoor gekozen. Veel mensen roepen dat ik het voor het geld doe, maar ik ben geen geldwolf. Ik kies voor het sportieve avontuur en het is voor mij nu tijd om vooruit te kijken."

Bij Manchester United sluit Chong aan bij de A1, maar hij heeft de belofte gekregen dat hij soms mag meedoen met het onder 21-elftal. "Ik ben er nu een paar keer geweest en ben zeker onder de indruk van de club. Manchester United heeft echt een mooie accommodatie voor de jeugd en het is aan mij om daar stappen te gaan maken. Mijn ouders gaan ook mee naar Engeland, fijn om hun steun te hebben daar."

De linkspoot sprak via social media al met enkele van zijn nieuwe teamgenoten. "Via Instagram heb ik al contact gehad met drie jongens uit het team, maar verder ken ik de ploeg nog niet. Ik ben benieuwd."