NAC Breda strikt transfervrije aanvaller van ADO: 'Hij heeft het NAC DNA'

NAC Breda strikt transfervrije aanvaller van ADO: 'Hij heeft het NAC DNA'

24-06-2016 11:17
7

NAC Breda heeft zich vrijdag versterkt met Giovanni Korte. De 22-jarige aanvaller tekent een contract voor drie seizoenen in het Rat Verlegh Stadion. Hij was transfervrij, nadat zijn verbintenis bij ADO Den Haag deze zomer afliep.

Korte doorliep de jeugdopleiding van ADO en debuteerde in 2013 namens de Haagse club in het betaald voetbal. Hij maakte echter naam bij FC Dordrecht, dat hem twee jaar huurde van ADO. Vooral in het seizoen 2013/2014 maakte hij indruk bij de Schapenkoppen, waarmee hij promotie naar de Eredivisie afdwong. In 33 wedstrijden scoorde hij destijds vijftien keer.

In de voorbije jaargang werd Korte in het Kyocera Stadion vooral als invaller gebruikt. "NAC staat bij mij te boek als een grote club die door omstandigheden een divisie te laag speelt", reageert hij op zijn overgang. "Ik hoop in de geweldige entourage in het Rat Verlegh Stadion goed te gedijen. Het plan is om aanvallend en attractief voetbal te spelen, dat is een ambitie die mij erg aanspreekt."

Technisch Directeur Hans Smulders van NAC is blij met de komst van Korte. "Met de komst van Giovanni worden de contouren van het nieuwe NAC steeds meer zichtbaar. Het is een zeer snelle en wendbare speler, waarvan wij overtuigd zijn dat hij het NAC DNA heeft."