Update: Overbodige Roda JC-spits definitief aan de slag bij Turkse club

Update: Overbodige Roda JC-spits definitief aan de slag bij Turkse club

24-06-2016 11:55
11

De kans is groot dat Rydell Poepon zijn carrière voortzet bij Boluspor. De 28-jarige spits is momenteel in Turkije voor contractbesprekingen, zo weet FOX Sports vrijdag te melden. Poepon zit sinds deze zomer zonder club.

Het afgelopen halfjaar kwam de voormalige Ajacied uit voor Roda JC, dat hem echter geen nieuwe aanbieding deed. In Limburg was hij vier keer trefzeker in zeventien Eredivisie-wedstrijden. Bij Boluspor, actief op het tweede niveau in Turkije, treft Poepon landgenoot Anco Jansen. De middenvelder bewandelde begin vorig seizoen de zelfde weg: ook hij verruilde Roda voor de Turkse club.

Overigens heeft Poepon nog een ijzer in het vuur mocht de transfer afketsen. Ook het Cypriotische Apoel Nicosia heeft concrete interesse voor de aanvaller. Poepon speelde in de jeugd van Ajax, maar brak als huurling bij Willem II door in het betaald voetbal. Hij kwam verder uit voor Sparta Rotterdam, De Graafschap, ADO Den Haag, NAC Breda, Valenciennes en FK Qarabag.

Update 11.55 uur: Rydell Poepon gaat definitief aan de slag bij Boluspor. De Nederlandse spits heeft een contract voor twee seizoenen getekend, zo meldt de Turkse club die uitkomt op het tweede niveau.