Stam stopt al op 32-jarige leeftijd: Doktoren zeiden dat ik beter kan stoppen

Stam stopt al op 32-jarige leeftijd: "Doktoren zeiden dat ik beter kan stoppen"

24-06-2016 12:11
6

Ronnie Stam is per direct profvoetballer af. De verdediger van NAC Breda heeft besloten op 32-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan te zetten.

Stam had nog een doorlopend contract van twee seizoenen, maar heeft besloten die verbintenis in te leveren. Fysieke redenen hebben hem tot dat besluit gebracht, zegt hij in gesprek met BN/De Stem. "Ik ben geboren met een slechte heup en daar krijg ik de laatste tijd steeds meer last van. De doktoren hebben gezegd dat als het niet meer hoeft, ik beter kan stoppen om aan mijn lichaam te denken. Ik kan absoluut nog mee op het hoogste niveau, maat ik voel ook dat ik steeds meer moeite moet doen om op niveau te blijven. Mijn lichaam sputtert tegen."

Wedden

Meer odds

Stam heeft al een plan voor de toekomst. "Ik ga nu een jaartje afstand nemen en veel tijd doorbrengen met mijn kinderen. En in België wil ik met mijn trainerscursus beginnen." Hij stopt met opgeheven hoofd. "Ik had als klein kind veel dromen. Die zijn allemaal uitgekomen. Ik heb in de top gespeeld, prijzen gewonnen en mooie transfers gemaakt. Mijn laatste droom was terugkeren bij NAC. Dat is vorig jaar uitgekomen. Ik heb er oprecht veel plezier aan beleeft. Het was fanatastisch om in Breda voor mijn eigen publiek te spelen."