In het kort: Feyenoord-goalie maakt geen vrienden, Schaars traint mee bij PSV

In het kort: Feyenoord-goalie maakt geen vrienden, Schaars traint mee bij PSV

24-06-2016 23:39
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Feyenoord-goalie wekt wrevel in Polen
De bij Feyenoord vertrekkende Kamil Miazek lijkt toch niet naar Ruch Chorzów te vertrekken. De doelman kreeg deze week de kans om zich te bewijzen tijdens een trainingskamp van de club. Miazek zou tijdens het oefenduel tussen Ruch Chorzów en Cracovia zelfs meespelen. Poolse media melden nu echter dat Miazek afziet van die aanbieding. De Pool is onderweg naar Termalica Bruk-Net Nieciecza, waar hij zich eveneens mag bewijzen. Waldemar Fornali, trainer in Chorzow, is pissig op de keeper, die blijkbaar vergeten is om te melden dat hij het elders gaat proberen. 

Schaars traint mee bij PSV
Stijn Schaars staat per 31 juni niet meer op de loonlijst van PSV, maar de middenvelder traint voorlopig nog wel mee in Eindhoven. Het Eindhovens Dagblad meldt dat vrijdagavond. Schaars beschikt over een aflopend contract, dat in overleg niet wordt verlengd. Om zijn conditie op pijl te houden, blijft de routinier voorlopig in Eindhoven om met de A-selectie mee te trainen. 

Boateng niet fit
Jerome Boateng heeft vrijdag noodgedwongen een training van de Duitse selectie moeten laten schieten. De centrale verdediger kampt met een kuitblessure. Na de laatste training voor het treffen met Slowakije in de achtste finale van het EK zal bepaald worden of hij fit genoeg is om in actie te komen. Bondscoach Joachim Löw heeft nog vertrouwen in de inzetbaarheid van Boateng voor het duel van zondag.

Kuipers als vierde man in actie
Björn Kuipers komt zondag in actie tijdens het duel Duitsland-Slowakije. De Nederlander moet het echter wel doen met een rol als vierde man. Hij assisteert de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak. Kuipers kreeg een behoorlijke lading kritiek te verwerken nadat hij bij het laatste groepsduel van Spanje een penalty niet liet overnemen.

PSV voegt nieuw lid toe aan RvC
Robert van der Wallen treedt per 1 juli toe tot de Raad van Commissarissen van PSV. De 49-jarige ondernemer is al van jongs af aan fan van de club uit Eindhoven. "Ik kom al vanaf mijn zesde in het stadion. Nu ik bij BrandLoyalty niet langer CEO ben, heb ik tijd om me voor mijn favoriete voetbalclub in te spannen. Daar kijk ik enorm naar uit", reageert Van der Wallen op de clubwebsite van PSV.